Nieuws/Buitenland

Belg eist 20.000 euro schadevergoeding

Miss voor rechter om racistische poepsmiley

Romanie Schotte / Instagram

BRUSSEL - Een smakeloos grapje uit de koker van Miss België, Romanie Schotte, is haar duur komen te staan. Bij een selfie op Instagram verwees ze met een poepsmiley naar een donkere man die te zien was op de achtergrond van de foto. De man in kwestie eist 20.000 euro van de Belgische schone.

Romanie Schotte / Instagram

De huidige Miss België maakte de foto tijdens een busritje. Toen een van haar volgers haar attent maakte op ’that nigga’ op de achtergrond, beantwoordde Schotte die opmerking met: ’Ik weet het’. Daarbij plaatste ze een smiley van een lachende drol. De brunette werd daarna overspoeld met hatelijke reacties die haar beschuldigden van racisme.

Romanie Schotte bood eerder haar verontschuldigingen aan zei dat ze net zo goed met een gele smiley had kunnen antwoorden. Miss België-organisator Darline Davos noemt alle ophef op haar beurt overdreven. ,,Romanie houdt van die foto en ook van het feit dat die man erop staat. Ze is helemaal niet racistisch. De emoticon gebruikte ze als een smiley en niet op een negatieve manier.”