Nieuws/Binnenland
1722119643
Binnenland

Vader scheert dochtertje (9) kaal na verkeerd overschrijven bijbeltekst

DEN HAAG - Een man uit Den Haag heeft een taakstraf gekregen omdat hij zijn negenjarige dochtertje kaal heeft geschoren omdat ze een bijbeltekst niet goed had overgeschreven.

Het incident gebeurde vorig jaar zomer. De man en de moeder van het meisje zijn uit elkaar, hij zag zijn dochtertje eens in de twee weken, zo meldt het AD. Als ’huiswerk’ had hij haar het overschrijven van een tekst uit het Oude Testament opgegeven. Volgens de vader zou het meisje zich niet verzet hebben toen hij een tondeuse pakte en haar kaal schoor. „Ernstige kindermishandeling”, aldus de officier van justitie. „De haren afscheren is zo vernederend.”

Het meisje zit in therapie en heeft haar vader sinds het incident niet meer gezien. Ze heeft aangegeven nog steeds bang voor hem te zijn. „Uw dochter moet zich veilig voelen. Dit is werkelijk ongelofelijk. Dit is godgeklaagd”, zo oordeelde de rechter. De man kreeg een taakstraf van dertig uur opgelegd. Ook moet hij zijn dochter 1750 euro smartengeld betalen. Hij hoeft niet naar de gevangenis, omdat hij al in voorarrest gezeten heeft.

Naar eigen zeggen wil de man „een goede vader zijn” voor de zeven kinderen die hij bij drie vrouwen heeft. Een van zijn andere kinderen heeft nog verklaard dat „als je ongehoorzaam bent, dan krijg je klappen.”