Nieuws
1726390
Nieuws

Sonja is een van de vrouwen achter nepprofielen op datingsites

In Nederland zijn er duizenden datingsites met nepprofielen. De toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft duizenden ’foute datingsites’ op het oog. Dat onthult ACM in het onderzoeksprogramma De monitor. Sonja is een van de vrouwen die achter nepprofielen op datingsites zit.

De 32-jarige Sonja (niet haar echte naam) vertelt: Sonja: "Ik ben een alleenstaande moeder. Ik zit op Facebook in van die groepen voor alleenstaande moeders. Daarin wordt van alles aangeboden. Zo kwam ook een keer het onderwerp thuiswerken aan bod.

’’Een vrouw wist wel een manier hoe je een extra zakcentje kon verdienen met thuiswerk: werken als chatoperator op datingsites. Het was wel iets anders dan brieven in een envelop doen. Voor mij was het op dat moment de ideale oplossing. Ik wist wat het inhield maar het was financieel gezien pure noodzaak.

’’Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk. Ik doe het vooral in de weekenden. De beloningen zijn dan hoger en het is ook drukker. Dat het zo flexibel is, is voor mij ook een reden waarom ik dit doe.’’

Achter nepprofielen zoals dat van Sonja zitten personen die tegen betaling chatten. In Nederland bestaan er tientallen platforms waarmee je aan de slag kunt als zogenaamde chatoperator. Daarmee verdien je gemiddeld 14 cent per bericht.

Lees het hele interview met Sonja op VROUW.nl: Achter een profiel zitten meerdere vrouwen, ik ben een van hen