Nieuws/Buitenland
172836
Buitenland

Groen licht voor onderzoek Temer

São Paulo - Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft toestemming gegeven voor een onderzoek naar de gangen van president Michel Temer. Die wordt ervan beschuldigd dat hij akkoord ging met het omkopen van een belangrijke getuige in een corruptieonderzoek.

De nieuwssite O Globo heeft opnames van een gesprek tussen Temer en twee hooggeplaatste medewerkers van vleesbedrijf JBS, die samenwerkten met het Openbaar Ministerie om zelf strafvermindering te krijgen. Uit dat gesprek kwam naar voren dat Temer zwijggeld zou betalen.

’Ik heb omkoping niet goedgekeurd’

Temer heeft ontkend dat hij omkoping heeft goedgekeurd. Hij zei donderdag niet van plan te zijn om af te treden en zijn onschuld te willen bewijzen. Een medewerker van de president had eerder gezegd dat nog maar moet worden afgewacht of het hooggerechtshof de geluidsopname toelaatbaar vindt als bewijs.

Het nieuws over het mogelijke aftreden van Temer zorgde voor veel onrust. Minister Henrique Meirelles (Financiën) belde donderdag met lokale en buitenlandse investeerders om de markten gerust te stellen.