Nieuws/Binnenland
1728421912
Binnenland

Illegale hondenhandel opgerold in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Een man (51) en een vrouw (34) in Vriezenveen worden verdacht van illegale hondenhandel. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) troffen in een loods in de Twentse plaats 42 honden aan: 21 volwassen Engelse buldoggen en 21 pups, voornamelijk afkomstig uit Nederland.

Hoe lang het tweetal illegaal in honden handelde en hoeveel geld ze daarmee hebben verdiend, wordt nog onderzocht. De dieren bleken in goede gezondheid en hoefden niet te worden meegenomen.

De NVWA en de politie gingen bij het bedrijf kijken na een tip van iemand die daar een hond wilde kopen. Omdat hij het niet vertrouwde zag hij af van de aankoop en meldde zich bij de NVWA.

Tegen de man en de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen de 66-jarige verhuurder van de schuur wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat de politie een jachtgeweer en een stroomstootwapen vond die van hem waren. De wapens zijn in beslag genomen.

De NVWA waarschuwt mensen die een hond willen kopen om goed op te letten of alle papieren kloppen, of het dier gezond en ingeënt is. Volgens de dienst is de vraag naar honden groter geworden door de lockdownmaatregelen en komen er nog veel misstanden voor.