Nieuws
1729894
Nieuws

10 redenen waarom ik de winter haat

"Donderdag wordt het nog kouder", zeggen de mensen. En ze wrijven zich verheugd in de handen. "Dat wordt schaatsen. Het water is hartstikke koud, het wordt dus heel snel dik." En daar worden ze dan allemaal heel blij van. Allemaal, behalve VROUW-collega Marjolein Hurkmans. En wel hierom…

Scheurtje in mijn schedel

Ik heb de motoriek van een op drift geraakte fruitvlieg. Ooit als kind heb ik leren schaatsen (op botjes; schaatsjes met twee ijzers eronder en dan achter een stoel), maar eenmaal losgelaten op het ijs, ging ik meteen onderuit en klapte ik met mijn achterhoofd op het ijs. Resultaat: een scheurtje in mijn schedel en levenslang fikse hoofdpijn als het koud is (ja, dat kan ook tussen mijn oren zitten).

Culinaire nachtmerrie

Koud weer vraagt om koek, zopie en snert. Met de Sonja Challenge nog maar net achter de kiezen en de Vet Fit-uitdaging in het verschiet, is koek en warme chocolademelk niet iets wat ik me momenteel kan permitteren. Snert ook niet, maar daar houd ik toch al niet van.

Ik heb een hekel aan dikke soep (pompoen, pastinaak, erwtensoep) en trouwens ook aan geprakt eten (boerenkool, hutspot, andijviestamppot). Culinair gezien zijn temperaturen onder het vriespunt dus wat mij betreft een regelrechte ramp.

It giet net oan

Voor je het weet, slaat de elfstedenkoorts weer toe. Krijg je iedere dag die ijsmeesters op het journaal die hoopvol roepen dat misschien wel, je weet nooit, eventueel etc. Om dan uiteindelijk te concluderen dat het toch maar weer niet… Geloof mij: it giet net oan. It giet NOOIT oan. Geef het op, dat scheelt een heleboel teleurstelling.

Saai gespreksonderwerp

En zelfs als het niet over het wel of niet doorgaan van deElfstedentochtgaat, is het weer het enige onderwerp waarover mensen het nog over kunnen hebben: 'Koud hè?' 'Nou… Maar de wind is wel gaan liggen, dus de gevoelstemperatuur valt mee.' 'Nou, ik heb anders gehoord dat morgen…'

De andere zes redenenen lees je op VROUW.nl: ’Ook op social media gaat het vooral om een ding: de kou’