Nieuws/Binnenland
1730028
Binnenland

’Hele bouwplaats onder chemisch spul’

Crash met chemische urinoirs: hele bouwplaats blauw

De schade aan de bouwkeet was aanzienlijk (zie ook hieronder).

De schade aan de bouwkeet was aanzienlijk (zie ook hieronder).

BOSKOOP - Een 23-jarige dakloze heeft een grote ravage veroorzaakt op een bouwplaats in Boskoop door met een auto uit de bocht te vliegen en dwars door enkele containers te schieten, waarbij de bestuurder zelf gewond raakte. Bouwbedrijf Woubrugge heeft aangifte gedaan. „Het is een enorme ravage: alles zit onder de chemische rotzooi. Zelfs de straat is blauw.”

De schade aan de bouwkeet was aanzienlijk (zie ook hieronder).

De schade aan de bouwkeet was aanzienlijk (zie ook hieronder).

Rond 04.25 uur vloog de man uit de bocht op de Zuidkade, waarna de auto twee containers aan gruzelementen sloeg. Het voertuig vloog in brand. Toen de politie arriveerde, waren brandweerlieden de auto aan het blussen. „Maar ieder spoor van inzittenden ontbrak. Na onderzoek in de omgeving troffen we een gewonde 23-jarige man aan”, zegt een woordvoerder.

De man, die geen vast woonadres heeft, is aangehouden op verdenking van veroorzaken van het ongeval en het verlaten van de plaats. Bouwbedrijf Woubrugge, dat veertig wc’s aan het vervangen was, heeft aangifte gedaan. „Het is een enorme ravage. De hele bouwplaats zit onder de blauwe, chemische rotzooi van tijdelijke toiletjes. Ook de straat is helemaal blauw”, vertelt projectleider Stefan Pijl. „Twaalf wc’s zijn verloren gegaan: toiletpotten, fonteintjes.”

Ook veel materiaal is onbruikbaar geworden. „Een zaagtafel, elektrisch gereedschap. Zelfs een boor die het normaal gesproken nog zou doen, is total loss omdat het onder de blauwe zooi zit”, aldus Pijl, die goeie moed houdt. „Alles is naar de klote. Maar ja, zo maak je eens wat mee.”

Op dit moment zijn zeven mensen, ook van een bevriend sloopbedrijf, de scherven aan het rapen. „Ik denk dat er wel vijfentwintig kuub puin uit komt, tweeënhalve container vol”, aldus projectleider Pijl. Hij heeft het project in een ouderencentrum enkele dagen stil moeten leggen. Hoe groot de schade is, weet hij niet precies. „Eerst opruimen.”