Nieuws/Buitenland
1730439
Buitenland

Gevechten in Oost-Ghouta gaan door

BEIROET - Ondanks een door Rusland en Syrië voorgesteld bestand gaan de gevechten in het Syrische Oost-Ghouta door. Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten meldde woensdag dat het Syrische leger gesteund door milities gebied heeft veroverd in de gevechten met de rebellen.

Rusland heeft voorgesteld dagelijks tussen 07.00 en 12.00 uur de wapens te laten rusten om hulpverleners de gelegenheid te geven hun werk te doen en mensen te laten vluchten. Dinsdag was er een korte periode van rust maar de gevechten zijn daarna weer opgelaaid.

De regeringstroepen zouden een gebied in het oosten van Oost-Ghouta in handen hebben gekregen. Het bericht werd niet bevestigd door de legerleiding, noch door de rebellen.

’Steunen bij verslaan terroristische dreiging’

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov beschuldigde de rebellen er woensdag van dat zij de humanitaire hulp en evacuatie van mensen blokkeren. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst van de Raad voor Mensenrechten van de VN. Lavrov zei de Rusland Syrië zal blijven steunen bij het ,,verslaan van de terroristische dreiging”.

Lavrov riep verder de landen van de coalitie onder leiding van de VS op hulpverlening mogelijk te maken in de gebieden die zij onder controle hebben.