Nieuws
1731133
Nieuws

Blog Sailingshalom

Junglesprookje

Heidi Schilperoord (33) is niet alleen getrouwd met Tom, maar ook met zijn droom om met de eigen zeilboot Shalom de wereld rond te zeilen. Voor de Telegraaf VRIJ schrijft ze over hun avonturen. In de afgelopen periode waren ze in Suriname.

Voor een gezonde balans tussen back to basic en luxe gaan we na onze jungle ervaring naar het Houttuyn Wellness River Resort. The perfect get-a-way. We dobberen in het mooie zwembad aan de rivier en krijgen een goede massage. Even de spierpijn van de jungletocht wegwerken. Ik hoor van de masseuse dat ik te weinig drink dus ik tik daarna een paar glazen kruidenthee (uit eigen tuin) weg. Over elk detail is er hier nagedacht, de daken zijn gemaakt in de vorm van bladeren en er is veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen. Ik voel me herboren na een dagje wellness.

Omdat we zo onder de indruk waren van de Surinaamse jungle besluiten we nog een keer terug te gaan, maar nu wat minder ver. Ergens halverwege de weg naar de Boven-Surinamerivier ligt Berg & Dal, een resort, verscholen in de jungle. Het is gedeeltelijk gebouwd op een heuvel en heeft een adventure park voor het nodige vermaak. Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd door de bewaking, weer een ontvangst met een brede lach

.

We krijgen een prachtige jungle-lodge toegewezen en eten de lekkerste gerechten. Sergio is onze favo cocktailbarman die met plezier de beste cocktails voor ons maakt. Hij haalt me op als hij een kaaiman gespot heeft en samen voeren we hem brood.

Tom en ik spetteren rond in het zwembad, kajakken met een gids over de Suriname rivier en slapen voor volk en vaderland (een goed bed: JA, airco: JA). Ook aan dit junglesprookje komt helaas een einde en na drie dagen rijden we tevreden terug naar Marina Waterland.

Samen met andere zeilers en wat nieuw gemaakte vrienden houden we nachtelijke skeltersessies ofwel ‘Mariokart real life’: er wordt gewakeboard over Surinamerivier.

Als afsluiting van een mooie tijd houden we met elkaar een ligconcert op het strand. We luisteren naar het betoverende pianostuk Canto Ostinato en terwijl ik naar de sterren kijk, overdenk ik de afgelopen weken in Suriname.

Na bijna een maand in Suriname willen we verder. Of, misschien willen we niet echt, maar het is wel goed om verder te gaan. We zouden hier nog maanden kunnen blijven maar we zijn ook ontzettend nieuwsgierig naar de Caribische eilanden. Tijd om de trossen los te gooien dus.

Doei Suriname, het land van roti, een bruine rivier, enthousiaste mensen, maar nog zóveel meer. Het land van de prachtige groene jungle, overheerlijk eten, apen en luiaarden in bomen, junglehutjes, gezelligheid, rijke historie en cultuur. Het land dat nog niet is overspoeld door toerisme, maar waar je het oorspronkelijke in alles terug kunt vinden. Doei!

Lees HIER meer over Sailingshalom.

Het Sailingshalom videokanaal vind je HIER