Nieuws/Binnenland
1731239
Binnenland

Leerlingen rouwen om dood Orlando Boldewijn

’Orlando kon lach op je gezicht toveren’

Bloemen voor Orlando Boldewijn.

Bloemen voor Orlando Boldewijn.

Rotterdam - Leerlingen en leraren laten hun verdriet de vrije loop, omarmen elkaar en rouwen om hun geliefde Orlando Boldewijn (17). Het Rotterdamse Wolfert Tweetalig zette de deuren vanochtend open voor leerlingen en leraren om de boomlange kleurrijke Rotterdammer te herdenken.

Bloemen voor Orlando Boldewijn.

Bloemen voor Orlando Boldewijn.

Boldewijn werd deze week acht dagen na zijn vermissing in het water gevonden, in Den Haag. ,,Orlando was een bijzonder jongen. Ambitieus, eerlijk en altijd aardig”, zo zeggen medescholieren die nog steeds niet kunnen bevatten dat hij overleden is. ,,Als je Orlando niet kende, dan had je oogkleppen op”, zegt schooldirecteur Arnold Koot.

Hij besloot vandaag en ook vrijdag de deuren van de school te openen om leerlingen en collega’s met elkaar te laten praten over de tragedie. Op de school is een herdenkingsruimte ingericht, waar in stilte om Orlando gerouwd kan worden. Zijn foto staat prominent in het kleine kamertje. Ook in een condoleanceboek kunnen de leerlingen hun herinnering aan de flamboyante tiener achterlaten.

,,Orlando zelf zou hier van hebben genoten. Hij stond graag in de aandacht. Hij kon, ook al had hij het zelf moeilijk, een lach op je gezicht toveren”, aldus schoolvriendin Maaike. De jongeren hopen dat er snel duidelijkheid komt over wat er met Orlando is gebeurd. ,,Dan kunnen we stoppen met speculeren.”