Nieuws/Binnenland
1731459616
Binnenland

Man vraagt groepje skaters afval op te ruimen, is nu in levensgevaar

GOUDA - Twee mannen van 41 en 45 jaar uit Gouda zijn vrijdagavond zwaar mishandeld voor een flatgebouw. Dit zou zijn gebeurd door een groepje mannen dat skateboards met zich meedroeg. Een van de slachtoffers raakte levensgevaarlijk gewond.

De mishandeling van het tweetal vond rond 23.45 uur plaats aan de voorzijde van een flatgebouw aan de Doesburgweg. Volgens de zus van een van de slachtoffers begon de molestatie nadat de mannen de skaters, die voor het gebouw zaten, vroegen om hun lege flessen, chipszakken en andere rommel in de container te gooien.

De zus vertelt dat een van de mannen vervolgens met een skater naar een container liep, maar tot zijn schrik zag dat zijn vriend op de grond lag en tegen zijn hoofd werd geschopt. Hij besloot gelijk de hulpdiensten te bellen, maar werd daarna zelf ook in elkaar geslagen. Beide mannen waren buiten bewustzijn toen de hulpdiensten arriveerden.

De politie bevestigt dat de slachtoffers aanvankelijk hadden gevraagd rommel te ruimen, en daarop werden aangevallen.

Verwondingen

Een van de twee slachtoffers ligt naar aanleiding van het incident nog met zware verwondingen in het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek. De ander mocht vandaag weer naar huis. Volgens zijn zus zijn de twee mannen beste vrienden.

De politie laat weten dat er nog geen verdachten zijn aangehouden. Over het mogelijke signalement van de daders willen ze vooralsnog nog niks kwijt. Volgens de slachtoffers gaat het om vier blanke mannen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. De politie zoekt getuigen die het voorval hebben gezien.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.