Nieuws/Binnenland
1731793
Binnenland

’Ik wacht al een uur op bagage’

Veel gesteun en gepuf over KLM op Schiphol

Lange wachtrijen met morrende passagiers.

Lange wachtrijen met morrende passagiers.

AMSTERDAM - Update 17.20 uur - Zeven vluchten van KLM zijn woensdag geannuleerd op Schiphol vanwege een stroomstoring bij de vliegmaatschappij. Ook zijn verschillende vluchten vertraagd. Reizigers klagen op sociale media over urenlang wachten op bagage en vertragingen.

Lange wachtrijen met morrende passagiers.

Lange wachtrijen met morrende passagiers.

Volgens KLM ondervinden de ’operationele systemen’ op de grond hinder van de stroomstoring. Op sociale media circuleren beelden van bemanningsleden die stellen dat ’het laden van bagage niet mogelijk is en dat we geen brandstof kunnen tanken’.

Reizigers moeten de komende uren rekening blijven houden met vertragingen, waarschuwt een woordvoerder van Schiphol. „We raden aan de vluchtinformatie in de gaten te houden”, aldus een woordvoerder.

KLM benadrukt dat er de hele middag vluchten hebben gevlogen. De formulering van de luchthaven, die beweerde dat er helemaal geen vluchten zijn, is volgens KLM onjuist.

Op sociale media klagen mensen dat ze al drie uur op de luchthaven vertoeven. „Kunt u me alsjeblieft zeggen of ik vandaag nog ergens heen ga?”

KLM zegt in een reactie dat het nog niet duidelijk is wanneer de stroming is verholpen. „Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.”

Vluchten die al zijn vertrokken, ondervinden geen hinder, stelt KLM. De vluchtveiligheid is volgens het bedrijf niet in het geding. Inmiddels zijn ook de ’service centra’ weer bereikbaar, zowel online als telefonisch. Die waren ongeveer twee uur lang onbereikbaar.