Nieuws/Binnenland
1732825988
Binnenland

Hevige verkeersruzie A16: man mishandeld en bewusteloos achtergelaten

BREDA - De politie is op zoek naar een Franse automobilist die zondagavond in een verkeersruzie een andere bestuurder langs de A16 bij Breda mishandelde en bewusteloos achterliet. Bovendien zou de Fransman de mobiele telefoon van het slachtoffer hebben gestolen.

Volgens de politie is de verdachte bestuurder van de auto met een Frans kenteken nog spoorloos. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Nieuwegein, moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Hij slachtoffer reed op de A58 op de linkerrijstrook, toen de auto van de verdachte meerdere malen knipperde met zijn koplampen ten teken dat hij wilde passeren. Bij die inhaalactie werd het slachtoffer bij het linkerachterwiel aangetikt. Beide automobilisten sloegen af bij het knooppunt Galder naar de A16 richting Rotterdam en stopten vervolgens op de vluchtstrook, ter hoogte van de afslag Breda/Rijsbergen.

Volgens de aangever schold de Franse bestuurder hem luidkeels in het Engels en Frans uit, waarna hij een stuk van het verhaal is kwijtgeraakt. Een getuige vond hem bewusteloos en met een opgezwollen gezicht naast zijn auto. Er bleken enkele tanden uit zijn mond geslagen.