Nieuws/Opmerkelijk
1733606
Opmerkelijk

’Spermazeep en wijn drinken uit broek medestudenten’

Rapport universiteiten Australië: ’Walgelijk misbruik’

SYDNEY - Bij prestigieuze universiteiten in Australië vinden massaal sadistische ontgroeningsrituelen plaats, zo blijkt uit een 200 pagina’s dik rapport. De schokkende misbruik wordt vooral gepleegd door een groep oudere studenten.

Het rapport - genaamd The Red Zone - van organisatie End Rape On Campus, gaat over de twaalf meest gerenommeerde universiteiten in Australië en laat studenten aan het woord die de sadistische ontgroeningen hebben moeten doorstaan.

Het blijkt dat er de afgelopen vijf jaar 153 gevallen van verkrachtingen en seksueel misbruik bij de politie zijn gemeld. Daarnaast zijn er nog veel slaochtoffers die zich hullen in stilzwijgen, uit pure angst. Volgens The Guardian is het slechts het topje van de ijsberg en zouden vier van de vijf slachtoffers überhaupt nog geen klacht hebben ingediend.

Spermazeep

Vooral studentes moeten er doorgaans in de eerste week van de studie aan geloven. Ongeveer twaalf procent van de aanrandingen en pogingen tot seksueel misbruik vindt in die week plaats.

En dat gaat ver: studenten masturberen in shampooflessen die van de studentes zijn, die daar geen weet van hebben. Zodoende wassen ze hun haren met ’spermazeep’. Sowieso is douchen voor de studentes een risico, zo worden ze veelal gefilmd en gefotografeerd.

Wijn uit onderbroek

En nog meer: volgens een studente werd ze - samen met haar medestudentes - gedwongen om wijn te drinken uit de onderbroek van enkele studenten. Sterker nog, in het studentenhuis stonden de mannen allemaal op een rij te wachten. Met in hun onderbroek een zak wijn en een rietje. Al knielend moesten de vrouwen uit de ’zak’ drinken door middel van het rietje.

„Wie weigert deel te nemen aan dergelijke activiteiten, wordt gepest of uitgesloten”, zegt een van de studentes.

End Rape On Campus heeft een nationale task force aanbevolen, om het misbruik aan de universiteiten te onderzoeken. Vervolgens zou de regering moeten nagaan of deze sadistische ontgroeningspraktijken niet juridisch vervolgd kunnen worden in de toekomst. „Deze schokkende rituelen zijn een ware epidemie. Het stelselmatig vernederen van nieuwelingen en hen stante pede onderaan de sociale ladder plaatsen, is een uiterst schadelijk proces”, luidt het rapport.