Nieuws/Buitenland
1733752
Buitenland

Gewapende leraar gearresteerd op school in VS

Dalton - Amper een week nadat de Amerikaanse president Donald Trump pleitte voor het bewapenen van leraren, heeft een docent woensdag zeker één schot gelost op een middelbare school in het noorden van de Amerikaanse staat Georgia.

De gewapende man werd opgepakt nadat hij zich verschanste in een leeg klaslokaal. De school werd onmiddellijk ontruimd. Een leerling raakte in de haast weg te komen gewond aan een enkel. Er vielen geen andere slachtoffers. Ouders werden opgeroepen vooral niet naar de school toe te komen. Waarom de man schoot, blijft vooralsnog onduidelijk.

De lokale krant Daily Citizen meldde dat ten minste één kogel is afgevuurd. Dat zou zijn gebeurd toen de rector de verdachte vroeg de deur van het klaslokaal te openen en hem binnen te laten. Na het schot alarmeerde hij meteen de politie. Over de leraar en zijn toestand is nog geen nadere informatie verstrekt.

 Bekijk ook: 

 Bewapende docenten 

Trump heeft vorige week woensdag gezegd dat hij denkt dat het bewapenen van leraren ertoe kan bijdragen dat schietincidenten zoals op een school in Florida voorkomen kunnen worden. Daar schoot een oud-leerling twee weken geleden zeventien mensen dood.

De president gaf ook meteen toe dat het plan controversieel is. „We gaan er heel goed naar kijken. Veel mensen zullen er tegen zijn en ik denk dat ook veel mensen het een goed idee zullen vinden.”