Nieuws/Buitenland
1733754
Buitenland

Tieners zamelen geld in op GoFundMe voor munitie

’Schietpartij High School Arizona voorkomen’

SAN TAN VALLEY - De autoriteiten van Arizona hebben vorige week twee tieners gearresteerd die in verband werden gebracht met de dreiging van een ’mass shooting’ op de Combs High School in San Tan Valley, Arizona. Het duo zou op het crowdfund-account GoFundMe geld hebben ingezameld om munitie te kopen. Vervolgens zouden ze de school ’overhoop’ gaan schieten.

De twee vijftienjarigen zouden het hier met een andere student over gehad hebben. De bedoeling was om een wapen naar de school mee te nemen. Volgens de instanties zou een van de studenten gedreigd hebben om het serienummer van het geweer af te halen om het zodoende te gebruiken in de highschool. De andere scholier zou de GoFundMe-pagina opzetten.

„Op de inzamelingssite werd uitgelegd dat munitie duur is en dat ze hiermee geld wilden inzamelen om zodoende Combs High School ’overhoop te knallen”, aldus de woordvoerder van de sheriff, Navideh Forghani, tegen KNXV-TV. Echter, de eerste student zou helemaal geen toegang tot een wapen hebben gehad, maar de tweede juist wél, aldus de autoriteiten. Hij vertelde de agenten dat hij geen idee had wie de crowdfundpagina had gemaakt. De site is inmiddels verwijderd.

Mars

„Er is geen geld ingezameld en die pagina is inmiddels van ons platform weggehaald”, luidt het statement van GoFundMe. „Ook is de ’campagneleider’ verbannen van onze site. Het is tegen onze voorwaarden om geld in te zamelen voor munitie.”

Het frappante is dat juist pakweg driehonderd studenten afgelopen vrijdag in een mars liepen om de recente slachtoffers van de Douglas-shooting te steunen. Nergens werd er ook maar iets gemeld over de dreiging van de tieners. Dit meldt Combs Courier.