Nieuws/Binnenland
1734353511
Binnenland

Coronacrisis: dinsdag 29 september

LIVE | ’Strengere coronamaatregelen in Spaanse steden’

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland hard op; we zitten in de tweede golf. Elders in de wereld is Israël weer in volledige lockdown gegaan en kleuren steeds meer plekken voor vakantiegangers ’oranje’. Er zijn wereldwijd meer dan een miljoen coronadoden, van wie bijna 210.000 in de VS. In Nederland staat het dodental op 6415. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Spanje wil in de grotere steden de coronateugels strakker aanhalen. De Spaanse minister van Volksgezondheid stelt voor in gemeenten met meer dan 100.000 inwoners strengere maatregelen te treffen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het betreft steden waar meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners zijn vastgesteld.

Spanje is een van de zwaarst getroffen Europese landen met bijna 750.000 besmettingen en ruim 31.000 coronadoden. Na de uitbraak van het virus begin dit jaar ging het Zuid-Europese land praktisch op slot. De lockdown was geleidelijk versoepeld maar door een nieuwe stijging van het aantal gevallen werden er weer allerlei beperkingen afgekondigd.

Minister Illa van Volksgezondheid wil in de brandhaarden nu nog verder gaan met maatregelen, melden Spaanse media. Zo wil hij dat de mensen in de getroffen gebieden zich minder verplaatsen.

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bekijk hier het coronanieuws van maandag 28 september.