Nieuws/Buitenland
1735732620
Buitenland

Man (41) doodgeschoten met pijl en boog in Italië om ’te luidruchtig feestje’

Genua - In de Italiaanse stad Genua is dinsdag een Peruaanse man overleden nadat hij door een andere man met pijl en boog neergeschoten werd. Volgens de dader was het slachtoffer te luidruchtig op straat. Dat melden Italiaanse media.

De 41-jarige Javier Miranda, een Peruaanse arbeider die al decennia in Italië woonde, vierde dinsdagavond met een vriend de geboorte van zijn tweede kind. Volgens de 63-jarige buurtbewoner Evaristo Scalco was dit feestje echter nogal luid. Hij deed daarom het raam open, schold de mannen uit en haalde vervolgens een pijl en boog.

Hij schoot de pijlen op de mannen, waarvan eentje Miranda raakte. Die riep nog: „Klootzak! Wat heb je me aangedaan?!” Miranda overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Vreemd genoeg rende Scalco zelf naar beneden om zijn slachtoffer te helpen. Eerst probeerde hij met een tang de pijl uit het lichaam van Miranda te trekken, daarna haalt hij handdoeken om druk op de wond te houden tot de hulpdiensten arriveerden.

’Wilde hem niet raken’

Scalco werd na de schietpartij opgepakt. De politie nam drie bogen, 60 zelfgemaakte pijlen, een pistool, en tientallen kogels in beslag in zijn woning.

Scalco werd naar eigen zeggen gek van het lawaai. Hij had de twee mannen meerde keren gevraagd om weg te gaan. Hij zou zijn beledigd en er werden voorwerpen naar hem gegooid. Hij zou dus alleen geschoten hebben om de mannen weg te jagen, nadat hij ze had zien plassen voor zijn deur. „We begonnen te ruziën en ik verloor mijn zelfbeheersing. Maar ik mikte niet om hem te raken”, aldus Scalco tegenover de autoriteiten.

Burgemeester van Genua Giovanni Toti veroordeeldt de daad van „deze gek” op Twitter. Hij schrijft dat „geen enkel feest, lawaai, of een andere situatie een dergelijke reactie kan rechtvaardigen.”