Nieuws/Buitenland
1737071
Buitenland

FC Barcelona omarmt ’held’ van Parkland

BARCELONA - FC Barcelona heeft een overlevende van het bloedbad in het Amerikaanse Parkland uitgenodigd zijn voetbalhelden te ontmoeten. Ook kreeg de ernstig gewonde Anthony Borges (15) een gesigneerd wedstrijdshirt toegestuurd.

Borges liep de verwondingen op tijdens de schietpartij in zijn school, waardoor zeventien mensen om het leven kwamen. De schutter raakte de scholier meerdere keren terwijl hij probeerde de deur van een klaslokaal op slot te doen. Hij zou de laatste van circa twintig jongeren zijn geweest die de ruimte binnenging.

’Ware held’

De Spaanse voetbalclub liet weten onder de indruk te zijn van de „ware held”. Het is aan Borges te danken dat het dodental niet veel hoger uitviel, aldus Barcelona. De club verspreidde een filmpje waarop is te zien hoe de spelers, onder wie oud-Ajacied Luis Suárez, hun handtekening zetten op het shirt voor de tiener .

De club vroeg in een verklaring ook aandacht voor een actie om geld op te halen voor Borges. Die inzamelingsactie heeft al bijna een half miljoen euro opgeleverd.