Nieuws/Binnenland
1737767607
Binnenland

’Er moet haast wel te hard zijn gereden’

Twee kinderen en twee vrouwen overleden bij verkeersongeluk Oud Gastel: verdachte (27) reed zeer waarschijnlijk te hard

Oud Gastel - De 27-jarige verdachte van het dodelijk ongeval waardoor twee vrouwen en twee kinderen omkwamen in het Brabantse Oud Gastel, reed in een gehuurde Mercedes. De auto had een Duits kenteken. De man uit Roosendaal zit nog vast. Direct na het ongeluk testte hij negatief op alcohol en drugs. Wel reed hij zeer waarschijnlijk te hard, blijkt uit politieonderzoek van vrijdag en zaterdag.

Ook zouden getuigen gemeld hebben dat de verkeerslichten op de kruising mogelijk niet aanstonden op het moment van het ongeluk. „Wat exact de situatie was op dat moment, is onderwerp van onderzoek”, aldus de politie. Voor het onderzoek heeft de politie onder andere met een drone beelden vastgelegd op de plek van het ongeluk.

Volgens de woordvoerder van de politie „moet er haast wel te hard gereden zijn, als je ziet hoe de de auto eraan toe is van de slachtoffers.” Hoe hard er precies gereden is, is nog onderdeel van het politieonderzoek. Wel is duidelijk dat de bestuurder ’zeer waarschijnlijk’ te hard reed. Op de Blauwhekken, de weg waar het ongeluk plaatsvond, is een maximale snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.

Of het 9-jarige meisje dat vrijdag gewond raakte nog in het ziekenhuis ligt, weet de politiewoordvoerder niet. „Zij was na het ongeluk wel aanspreekbaar”, aldus de zegsman. De dodelijke slachtoffers zijn een vrouw van 39 jaar oud, haar 8-jarige zoon en haar 10-jarige dochter, en een vrouw van 42. Het gewonde meisje is de dochter van deze 42-jarige vrouw. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd, wat net als Oud Gastel in de gemeente Halderberge ligt.

Door nog onbekende oorzaak botsten twee auto’s op elkaar aan de Blauwhekken. In de ene auto zaten de vrouwen en de kinderen, in de andere auto zaten drie mensen, waarvan de bestuurder uit Roosendaal als verdachte is opgepakt. De andere twee inzittenden hoefden vrijdagavond alleen mee naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge, waarvan Oud Gastel deel uitmaakt, liet in een verklaring weten dat er steeds vaker „jonge mannen met gehuurde auto’s keihard” door de gemeente rijden. „Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder.”

Het ongeluk vond plaats bij een bedrijventerrein ter hoogte van verkeerslichten. De politie kreeg rond 18.25 uur melding van het ongeluk.

Toen de eerste agenten arriveerden, zagen ze dat een aantal burgers al eerste hulp had verleend. „We willen hen ontzettend bedanken voor hun kordate optreden, een groot compliment voor hen”, aldus de politiewoordvoerder. Voor getuigen is slachtofferhulp geregeld.