Nieuws/Binnenland
1737796413
Binnenland

Bekritiseerd Democratiefestival krijgt vervolg in 2021

DEN HAAG - Het Democratiefestival dat in 2019 voor het eerst werd georganiseerd, krijgt een vervolg. Dit schrijft minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. De eerste editie van het festival kreeg veel kritiek omdat er weinig mensen op afkwamen.

Toch vindt het ministerie het belangrijk om de democratie op deze manier te blijven vieren. Het is belangrijk dat mensen elkaar blijven ontmoeten en dat „mensen met verschillende standpunten met elkaar in debat gaan.”

Er was veel te doen om het festival, dat wordt gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Gelderland. Er zou niet alleen te weinig animo voor het gratis evenement zijn, ook zou het festival niet onafhankelijk genoeg zijn. Daarom valt de organisatie van de tweede editie onder een zelfstandige stichting, die onafhankelijk is van het ministerie.

De tweede editie moet in 2021 plaatsvinden. Hierdoor is er voldoende tijd om te leren van de pilotversie. Voor dit jaar wordt gekeken of het Democratiefestival kan aansluiten bij één of meerdere bestaande festivals.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo