Nieuws/Binnenland
1739142
Binnenland

Van Nieuwkerk sloeg blanco cheque RTL af

Matthijs van Nieuwkerk.

Matthijs van Nieuwkerk.

AMSTERDAM - RTL wilde eigenlijk Matthijs van Nieuwkerk strikken als nieuwe presentator van RTL late night. De vedette van de publieke omroep kon zelf beslissen hoeveel hij wilde verdienen, maar bedankte voor de eer. Twan Huys, tweede keus dus, hapte wel toe, terwijl Humberto Tan maandenlang in de wachtkamer zat.

Matthijs van Nieuwkerk.

Matthijs van Nieuwkerk.

Dat stellen insiders tegenover deze krant. Van Nieuwkerk zou al hebben besloten het rustiger aan te gaan doen. Een overstap naar RTL zou daar, met alle hectiek, niet bij passen. DWDD zal vanaf dit jaar minder maanden op de buis zijn, juist om Van Nieuwkerk te ontzien.

Grappig detail: de publieke omroep wierp vorig jaar nog een hengeltje uit bij Humberto Tan. NPO-directeur Frans Klein wilde dat hij een talkshow zou maken in de maanden waarin Matthijs van Nieuwkerk en DWDD op vakantie zijn. Dat zag Tan niet zitten.

Netflix

Met Nieuwsuur-presentator Huys krijgt de RTL-etalage een tegenpool van Tan aan het stuur, maar toch heeft Huys ook een ’zachte’ kant, klinkt het in zijn omgeving. Ook profvoetballer Arjen Robben, topmodel Doutzen Kroes en televisie-icoon André van Duin verschenen bij College tour.

Volgens tv-deskundige Bert van der Veer heeft RTL echter juist bewust voor een serieuze journalist gekozen. „Als de kijker van de toekomst entertainment wil zien, gaat hij wel naar Netflix. Daarom heb je juist de waan van de dag nodig om een programma als RTL late night te maken.

Lees hier het hele verhaal: Twan Huys was tweede keus RTL late night