Nieuws/Binnenland
1741069
Binnenland

’Dieven hebben enorm risico genomen’

Kurhaus staat voor raadsel na diefstal groot schilderij

Havana Dreams

Havana Dreams

DEN HAAG - Een twee bij 1.20 meter groot schilderij, getiteld Havana Dreams, is gestolen uit de rooksalon van het Kurhaus op Scheveningen. Het schilderij is 10.000 euro waard en speciaal voor het bekende Haagse hotel gemaakt. De vinder wordt getrakteerd op een diner voor twee, overnachting in de suite en twee kaartjes voor de Lion King.

Havana Dreams

Havana Dreams

Hotelmanager Marcel Bosman vermoedt dat het kunstwerk tussen 6 en 13 februari van de muur is gehaald. „Niemand heeft iets van de diefstal gemerkt, omdat de ruimte speciaal bedoeld is voor gasten en er verder niets wordt geconsumeerd. Maar de dieven hebben wel een enorm risico genomen. Dit schilderij neem je ook niet zomaar mee in een auto”, aldus Bosman, die vermoedt dat er sowieso twee daders moeten zijn die, buiten de camera’s om, mogelijk gebruik hebben gemaakt van een nooddeur.

Het schilderij is door de schilder Guy Olivier gemaakt in opdracht van het Kurhaus. Het stelt een aantal Cubanen voor, een man en drie vrouwen die genieten van Cubaanse sigaren, vandaar de titel Havana Dreams. „Onze eigenaar, die zelf overigens niet rookt, heeft een schetsje gemaakt en daar is dit werk uitgerold. In die zin zijn we er dus best aan gehecht.”