Nieuws/Binnenland
1741647353
Binnenland

Getuige fatale mishandeling Mallorca meldt zich

HILVERSUM - De mogelijk „cruciale getuige” van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca heeft zich gemeld. De politie deelde dinsdagavond herkenbare beelden van de man in het tv-programma Opsporing Verzocht. De getuige zou de mishandeling mogelijk hebben gefilmd.

De politie zegt dat de recherche met de man in gesprek is. Ook bedankt de politie „iedereen die gekeken en gedeeld heeft.”

Eerder deelde het programma ook al een foto van de persoon, maar na die oproep had niemand zich gemeld. Het delen van herkenbare beelden van een getuige is uitzonderlijk, zei de politie eerder. „We weten dat het herkenbaar maken van zijn gezicht een inbreuk op zijn privacy is. Maar deze zaak heeft zo’n grote impact op de samenleving gehad, dat het Openbaar Ministerie het tonen van de foto van de getuige gerechtvaardigd vindt”, aldus een politiewoordvoerster. Het OM heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak.

Ernstig mishandeld

De 27-jarige Heuvelman werd op 14 juli 2021 rond 02.15 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie met een groep jongeren op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca. Hij overleed op 18 juli aan zijn verwondingen.

Afgelopen november vond de eerste zitting plaats voor de vijf Hilversumse verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling. Twee van de verdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten, de drie hoofdverdachten zitten nog vast. Vrijdag volgt de volgende regiezitting in deze zaak.

Hoewel de mishandeling niet in Nederland plaatsvond, wordt de zaak toch hier onderzocht en behandeld. Het OM was vlak na de geweldplegingen al gestart met een onderzoek en even later vroeg de Spaanse onderzoeksrechter Nederland het onderzoek over te nemen.