Nieuws/Binnenland
1741909
Binnenland

Notoire oplichter roofde kas voetbalvereniging Houten leeg

Een 59-jarige man uit Huizen moet een jaar de cel in omdat hij wéér tegen de lamp is gelopen. Nadat hij eerder al werd veroordeeld voor het verduisteren van 170.000 euro, ging hij in de fout als penningmeester bij een voetbalvereniging in Houten.

Tussen 2009 en 2013 verduisterde de Houtenaar een behoorlijk bedrag van 170.000 euro van zijn werkgever. Kort daarna boekte de man geregeld geld van de voetbalvereniging in Houten over naar zijn eigen advocaat, bij wie hij een schuld had. Dat meldt het Openbaar Ministerie. In totaal ging het om 18.000 euro uit het potje van de voetbalclub.

De rechtbank vindt het kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie als penningmeester en daarmee het vertrouwen dat zijn werkgever en de vereniging in hem hadden beschaamd. Dat de man eerder voor soortgelijke delicten is veroordeeld, werkt verzwarend voor de rechtbank. Ook betuigt de man geen spijt en legt hij de schuld steeds buiten zichzelf.

Naast de gevangenisstraf van een jaar moet de man ook de ruim 170.000 euro terugbetalen aan zijn werkgever. De Houtenaar heeft de 18.000 euro van de voetbalvereniging inmiddels terugbetaald.