Nieuws/Buitenland
1743346
Buitenland

Een duur avondje stappen voor Kenny

Dronken man moet 1300 euro betalen voor Uber-ritje: ’Dit is krankzinnig’

Kenny Bachman (r)

Kenny Bachman (r)

Een man moest 1300 euro aftikken omdat hij na een avondje stappen een ritje met Uber had gemaakt. Kenny Bachman besloot in dronken toestand een Uber te bestellen naar zijn huis in Philadelphia. Het enige probleem was dat Bachman niet daar in de buurt was, maar in Morgantown in West-Virginia. Dat ligt zo’n 500 kilometer uit de buurt van zijn woning.

Kenny Bachman (r)

Kenny Bachman (r)

Het ritje kostte in totaal 1635,93 dollar, omgerekend 1328,51 euro. „Ik werd opeens wakker”, vertelde Bachman aan NJ.com. „En ik dacht, waarom zit ik in vredesnaam in een auto naast een willekeurige gast die ik niet eens ken.”

Toen de man in de gaten had wat er aan de hand was, was hij al over de helft van de trip die zo’n vijf uur duurt. Hij besloot om het reisje dan maar af te maken in plaats van aan de chauffeur te vragen om om te keren.

Luxere variant

Volgens NJ.com had Bachman niet echt geluk toen hij zijn ritje boekte. Zo bestelde hij een Uber XL, een luxere variant dan normaal, en was het ook nog druk toen hij zijn ritje aanvroeg waardoor hij bijna twee keer zoveel moest afrekenen.

Bachman heeft geklaagd bij Uber, maar volgens het bedrijf heeft de chauffeur hem netjes afgeleverd bij het adres zoals hij dat had aangevraagd. Uiteindelijk heeft de man het ritje betaald.

’Gekkenwerk’

„Toen de rit was afgelopen en ik zag hoeveel ik moest betalen dacht ik: „Ok, dit is krankzinnig. Dit is gekkenwerk”, aldus Bachman.

Wel beoordeelde de man zijn chauffeur met vijf sterren, de hoogste beoordeling, en gaf hij hem extra geld om de tolwegen op de terugweg te betalen.