Nieuws/Binnenland
17439
Binnenland

Verziekte sfeer Universiteit Leiden

Leiden - Drie hoogleraren van het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden zorgen ervoor dat de andere hoogleraren en medewerkers zoals promovendi zich onveilig voelen en de werksfeer verziekt is.

Autoritair gedrag, manipulatie, onduidelijke spelregels en intimidatie hebben ertoe geleid dat het (samen)werkklimaat verstikkend en continu aan strijd onderhevig is geworden. „Onderling wantrouwen en angst overheerst. Er is geen open communicatie. De cultuur kenmerkt zich door veel informeel vooroverleg – met intimiderende aspecten ervaren door de meerderheid van de hoogleraren - en is omhuld door geheimzinnigheid. Er is weinig informatie beschikbaar, waardoor er achterdocht is”, zo staat te lezen in het ’Intern onderzoek bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen’ dat in handen is van De Telegraaf.

De negatieve werksfeer heeft ertoe geleid dat tot twee keer toe de wetenschappelijk directeur eerder is vertrokken dan gepland. Een ad interim, Eric Fischer, is inmiddels aangesteld om orde op zaken te stellen.

In totaal zijn 82 medewerkers ondervraagd. Vooral bij de afdelingen Algemene en Gezinspedagogiek (AGP) en Orthopedagogiek is de werksfeer beneden alle peil. De onderzoeker lijkt zelfs te denken dat vanwege intimidatie medewerkers van de afdeling AGP ervan afzagen om mee te werken aan het onderzoek.

Volgens de meerderheid van de professoren drukken drie hoogleraren een negatief stempel op het instituut, omdat ze veelal ’vanuit wantrouwen opereren naar de andere hoogleraren en het bestuur’. „Deelnemen aan de kring van hoogleraren binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen lijkt voor de meerderheid van de hoogleraren een (negatief) tijdrovend en energievretend (soms ziekmakend) aspect van werken bij de Universiteit Leiden geworden te zijn”, constateert de onderzoeker.

Anekdotisch is het voorbeeld van een geval van – ernstige – ziekte. „Een (onverwachte) ziekenhuisopname van de één, leidde tot een spreekverbod op een beterschapswens van de ander en het moeten negeren van deze hele gebeurtenis.”

Eén hoogleraar in het bijzonder zorgt voor veel conflicten. Als er ruzie is met deze persoon, is het ongewis wat de uitkomst zal zijn. „De ervaring van de meerderheid van de hoogleraren is dat je bestand dient te zijn tegen aanhoudende en oordelende aanvallen (ook via e-mail), die bij hoogleraren onveiligheid en zelfs angst oproepen.”

Ad interim directeur Eric Fischer zegt het beeld in het rapport te herkennen en te onderschrijven. „Ik werk eraan om de angstcultuur weg te nemen en ik wil dat mensen zich weer veilig voelen. Op dit moment ben ik aan het inventariseren wie eraan mee wil werken en wie niet. Volgens mij is de ’governance’ er verkeerd gegroeid. Die bestaat uit taken, verantwoordelijkheid en bevoegdheden. De verkeerde mensen hebben zich bevoegheden toegeeïgend die hen niet toekomen.”

Overigens is het niet overal kommer en kwel bij het Instituut. Op de afdelingen Instituutsbureau en Onderwijsstudies wordt het werkklimaat als goed ervaren.