Nieuws/Binnenland
1743953
Binnenland

Gladheid door sneeuw die noordwaarts trekt

DE BILT - In het zuiden en midden van het land is in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend kans op gladheid door sneeuwval. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd. Weggebruikers moeten beducht zijn voor gladde wegen.

In de loop van de nacht trekt de sneeuw verder noordwaarts, maar de intensiteit neemt daarbij wel af. In het zuiden zou in de nacht en vroege ochtend lokaal ook ijzel voor kunnen komen. In totaal wordt in het midden en zuiden 1 tot 3 centimeter sneeuw verwacht, lokaal nog enkele centimeters meer. Rond het middaguur is de gladheid overal verdwenen.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt er een gebied met lichte neerslag van zuidwest naar noordoost over het land. In het zuiden is dat regen die op een nog koude ondergrond kan bevriezen, hierdoor kan het plaatselijk glad worden. In het noorden kan er ijzel gaan vallen.

In het noorden en noordoosten kan later in de nacht naast ijzel ook nog wat lichte sneeuw vallen. In de loop van zondagochtend lopen de temperaturen overal sterk op en verdwijnt de gladheid. In het westen van het land kan de temperatuur zondag plaatselijk tot 10 graden boven nul stijgen.