Nieuws
1744004
Nieuws

VROUW Magazine

Erica viel 105 kilo af: ’In mijn hoofd ben ik nog steeds fors’

Met behulp van een gastric gypass, een personal trainer en een enorme dosis doorzettingsvermogen is Erica Doop (41) binnen drie jaar van 180, naar 75 kilo gegaan. Hoe voelt ze zich nu?

“Ik ben altijd te zwaar geweest. Als klein kind liep ik al bij een diëtist. Mijn moeder was dan ook heel strikt met eten. Er stond elke dag een gezonde maaltijd op tafel en snoep kreeg ik bijna niet. Toch kreeg ik rond mijn puberteit de diagnose obesitas. Ik was te zwaar, veel te zwaar. Ze hadden alleen geen idee hoe ze mij konden helpen.”

In beweging

“Van badminton, jazzballet, turnen tot zwemmen: ik heb alles wel gedaan. Het was dan ook extra frustrerend dat ik maar bleef aankomen. Soms had ik het gevoel dat ik alleen maar naar een stuk chocola hoefde te kijken om weer een kilo aan te komen. Hoe het kwam? Artsen stonden voor een raadsel.”

Boos

“Er móest iets gebeuren. Toen in het ziekenhuis de term gastric bypass viel waarbij je maag wordt verkleind, sprong ik compleet uit mijn vel. Nog nooit ben ik zo kwaad geweest op een arts. Jarenlang deed ik er alles aan om gewicht te verliezen, en nu vertelde hij mij dat een operatie mijn laatste kans was? Ik kon alleen maar huilen.”

Wil je weten hoe het Erica uiteindelijk tóch is gelukt? Je leest het op VROUW.nl: ‘Hoe train je 100 kilo er verantwoord af? Ik nam een personal trainer, de beste beslissing ooit.’