Nieuws/Binnenland
1744559976
Binnenland

Politie weet na 8 maanden identiteit van vermoedelijk vermoorde vrouw in Limburgs kanaal

NEDERWEERT - De vrouw die september vorig jaar in het kanaal Wessem-Nederweert werd aangetroffen, is geïdentificeerd. Het blijkt te gaan om een 57-jarige vrouw uit het Duitse Solingen. De nabestaanden zijn inmiddels in kennis gesteld van haar overlijden.

Het lichaam van de dode vrouw werd dinsdagochtend 28 september in het kanaal bij Nederweert aangetroffen. Om haar identiteit te achterhalen, heeft de politie diverse onderzoeksmethoden ingezet. Zo hebben forensisch specialisten op basis van hun specialistische kennis en de foto’s van de vrouw een impressie gemaakt hoe ze er bij leven mogelijk uit zou hebben gezien.

Misdrijf

De vrouw had geen kleren aan toen ze in het kanaal tussen de Kelperbrug en Spoorbrug werd aangetroffen. Vlak bij de dode vrouw werd ook een dode hond op de oever gevonden.

De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar kon haar tot nu toe niet identificeren. Ook van de mogelijke daders of betrokkenen ontbreekt elk spoor. In het tv-programma Opsporing Verzocht liet de politie eind januari een compositietekening zien van hoe de vrouw er bij leven waarschijnlijk heeft uitgezien.

Tekst loopt door onder de foto.

Naar aanleiding van de uitzending kwamen toen veertig tips binnen. Ook in het Belgische misdaadprogramma Faroek en het Duitse Aktenzeichen XY werd aandacht aan deze zaak besteed.

Onderzoek

De identificatie van de overleden vrouw geeft mogelijk nieuwe aanwijzingen naar haar dood. Het Openbaar Ministerie Wuppertal en de politie Wuppertal werken samen met de Limburgse recherche en het Openbaar Ministerie in het onderzoek om de doodsoorzaak te achterhalen.