Nieuws/Buitenland
1744667
Buitenland

Man schiet zichzelf neer bij Witte Huis

WASHINGTON D.C. - Een man heeft zichzelf zaterdagmiddag lokale tijd neergeschoten in de buurt van het Witte Huis. Hij overleed later op de dag aan zijn verwondingen, aldus de lokale politie. President Donald Trump en zijn echtgenote waren niet aanwezig in het gebouw.

De identiteit van de man is nog niet bekend. De politie gaat eerst zijn nabestaanden inlichten. Er vielen geen andere slachtoffers.

’Man haalde vuurwapen tevoorschijn’

De Secret Service, die verantwoordelijk is voor de beveiliging van de president, meldt in een verklaring dat de man bij het Witte huis een verborgen handvuurwapen tevoorschijn haalde. Hij vuurde meerdere kogels af, maar voor zover bekend niet richting de ambtswoning van de president.

Ten noorden van het Witte Huis voor een hek zou de man zichzelf hebben neergeschoten. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse.

’Alweer vuurwapens’

Een getuige vertelde de krant The Washington Post dat hij twee schoten hoorde en vervolgens een man op de grond zag vallen. Omstanders renden weg. ,,Alweer vuurwapens”, schreeuwde iemand. ,,Alweer vuurwapens.” Op Twitter verscheen een filmpje waarop te zien is hoe honderden mensen wegvluchten.

Geen risico

De Secret Service lijkt geen enkel risico te hebben genomen nadat alarm was geslagen over de schoten. Agenten namen met getrokken wapens poolshoogte. Medewerkers van het Witte Huis kregen volgens NBC News opdracht een veilige plek te zoeken in het gebouw. Ook werden wegen rond het pand afgesloten.

Agenten van de Secret Service hebben niet geschoten, zei een woordvoerster van de dienst tegen CNN.

Trump niet ter plaatse

President Donald Trump en zijn vrouw Melania waren niet in het Witte Huis. Ze zijn in Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida. Dat is een bekend buitenverblijf van Trump. Mar-a-Lago wordt ook wel het ’Winter White House’ genoemd.

Een woordvoerster van het Witte Huis liet weten dat Trump is geïnformeerd over het voorval. De Amerikaanse president en zijn vrouw keren later op de dag terug naar Washington D.C., is de verwachting.