Nieuws/Buitenland
1744859
Buitenland

Moeder schrikt van selfie lachende agenten: ziet auto dochter in de prak

Een bezorgde moeder uit het Britse Salisbury schrok vrijdag enorm toen ze een selfie van twee lachende agenten beter bekeek. Op het ogenschijnlijk onschuldige plaatje stond immers de wagen van haar dochter maar dan op de kop en in de berm. „Op die manier wil je zoiets echt niet te weten komen”, vertelt dochter Georgia Oak.

Al dagen valt er in het Verenigd Koninkrijk enorm veel sneeuw, en dat was op die foto niet anders. Achter de politiewagen was dan ook een gecrashte wagen te zien, met een heus slipspoor.

Bij de foto had de politie een waarschuwing geplaatst: „Sommige foto’s hebben geen woorden nodig. We willen jullie waarschuwen om vandaag veilig te rijden om de weg. Gelukkig raakte er niemand gewond tijdens dit incident.”

Moeder in paniek

Maar de moeder van Georgia Oak, die per ongeluk de foto was tegengekomen op Twitter, was ondertussen al in paniek. Zij wist namelijk nog niet dat haar dochter een ongeluk had gehad.

Georgia zelf liet al snel weten dat ze ongedeerd was. „Maar het is inderdaad mijn wagen op die selfie, ja. Met deze foto is mijn mama dan ook te weten gekomen dat ik gecrasht was. Ze was helemaal in shock. Maar ik waardeer het wel dat de politie geholpen heeft en dat ze er zo snel waren”, legt ze uit aan The Mirror.

Excuses

De politie heeft haar verontschuldigingen aangeboden aan Georgia. „Het spijt ons dat je moeder het op deze manier te weten moest komen, maar wij zijn heel zorgvuldig geweest. Wij hebben je naam niet vermeld en jouw nummerplaat onherkenbaar gemaakt. Bovendien lieten we duidelijk weten dat er niemand gewond was. Auto’s kan je vervangen, mensen niet.”

„Uiteraard hebben we de foto pas genomen op het moment dat de noodsituatie opgelost was. We willen met dit beeld gewoon het gevaar op de weg in deze weeromstandigheden onderstrepen. Dit zou een positieve post moeten zijn, om die boodschap te verspreiden. Als dit preventief helpt om ongevallen te vermijden, dan was het de selfie waard.”

Schokgolf van verontwaardiging

Toch veroorzaakt de post - en de antwoorden erop - een schokgolf van verontwaardiging. Heel veel mensen vragen zich immers af waarom een lachende selfie deel uitmaakt van preventie.