Nieuws/Binnenland
1745425
Binnenland

IJzige kou maakt plaats voor lentezon

Amsterdam - De lente staat om de hoek. De zon breekt zondag door en na het koude weer van afgelopen tijd voelt het zondag voorjaarsachtig aan. In Limburg loopt de temperatuur zelfs op tot zo’n 12 graden.

Zondag trekken brede opklaringen vanuit het zuiden noordwaarts. De koude oostenwind maakt plaats voor een matige wind uit het zuidoosten. Dat meldt Weerplaza.

Twitteraars genieten zondag volop van de lentezon. „Het ruikt naar lente en ik ben even gelukkig”, twittert iemand, terwijl een ander geniet van de eerste bloemen die tevoorschijn komen.

IJspret

Na enkele koude dagen is het alweer gedaan met de ijspret. Op zaterdag kon nog op veel plaatsen in het land worden geschaatst, maar door de dooi werd het ijs her en der in de loop van de dag al te zwak.

De politie waarschuwt dan ook om zondag het ijs niet meer te betreden. In Amsterdam zag de politie desondanks weer mensen op het ijs. „Het ijs op de grachten is zeer onbetrouwbaar. Je brengt niet alleen jezelf in gevaar maar het levert ook risico’s op voor de hulpverleningsdiensten die tot redding over moeten gaan”, twitterde de politie zondag.

Vaarverbod in Amsterdam is opgeheven. IJs verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Vaarverbod in Amsterdam is opgeheven. IJs verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Doorzetters

Zondag wordt door de echte doorzetters nog geschaatst op het Nuldernauw in Putten. Op veel plekken ontstaan er al plassen op het ijs, maar dat kon de meeste niet tegen houden.