Nieuws/Binnenland
1746346
Binnenland

Pechtold: ’FVD valt mijn kinderen lastig’

D66-leider Alexander Pechtold denkt dat Forum voor Democratie zijn kinderen lastig valt. Een woordvoerder van Forum noemt dat echter ’gebazel’.

In het tv-programma WNL Op Zondag zegt de fractievoorzitter van D66 zondagavond dat de partij van Baudet zijn kinderen heeft benaderd op sociale media.

„Ik krijg van mijn kinderen van 13 en 14 jaar te horen dat Forum voor Democratie hen wil volgen op Instagram. Je moet echt je best doen om mijn kinderen te vinden want hun achternaam staat er niet bij”, zegt Pechtold in het programma. „Dat vind ik een rare interesse. Jongens, als je wat met mij hebt zoek mij op, maar blijf even van de kinderen af! Waar zijn ze mee bezig?”

De D66-leider zegt verder in het programma dat hij Baudet wil tegenhouden. „Ik vind hem gevaarlijker dan Wilders. Omdat we bij Wilders te laat waren, moeten we bij Baudet op tijd zijn.”

Gebazel

Een woordvoerder van Forum noemt de uitlatingen van Pechtold echter ’gebazel’: „We hebben helemaal niemand lastig gevallen. En als je niet ’lastig wilt worden gevallen’ kun je altijd een account op ’privé’ zetten. Dit is echt weer aan aantijging uit het genre ’ik weet niets beters’.”

Ook op twitter reageert de partij van Baudet op de uitspraken van Pechtold: „Nu D66 steeds sneller zakt in de peilingen begint desperate Pechtold zijn kinderen erbij te slepen.” En het bericht vervolgt: „Als je vader zich de hele dag opwindt over FvD is het niet zo gek dat je op FvD-Instagram gaat kijken. Zeker als die 2x zo veel volgers heeft als D66.”

Uit de laatste peiling van Maurice de Hond blijkt dat D66 landelijk gezien op 13 zetels staat; FVD op 15.