Nieuws/Binnenland
174862218
Binnenland

Storing bij afhandelen bagage Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Passagiers van een een aantal inkomende vluchten op Eindhoven Airport moesten zaterdag aanzienlijk langer wachten voordat ze konden uitstappen, door een storing in het bagage-afhandelingssysteem. „Een aantal reizigers moest anderhalf uur wachten en dat is niet gebruikelijk”, zei een woordvoerster van Eindhoven Airport. De storing is zondagmorgen verholpen, twitterde de luchthaven.

De storing ontstond zaterdag. De bagage moest hierdoor handmatig worden verwerkt. Passagiers van een een aantal inkomende vluchten op Eindhoven Airport moesten langer wachten voordat ze konden uitstappen. Ook reizigers die wilden vertrekken hadden last van de storing.

Zondag vertrekken drie extra vluchten die vanwege de storing zaterdag niet weg konden. De luchthaven raadt reizigers aan om het vluchtschema in de gaten te houden.

Door de storing moet bagage handmatig worden verwerkt. Ook reizigers die wilden vertrekken van Eindhoven Airport hadden last van de storing.

Een reiziger laat aan De Telegraaf weten dat de situatie in een van de vliegtuigen niet prettig was. „We hebben twee uur in het vliegtuig moeten wachten. Door de hitte vielen bijna mensen flauw.”