Nieuws/Binnenland
1748777124
Binnenland

LIVE | Basisschool in Amsterdam-Zuidoost dicht om coronabesmettingen

Een klaslokaal, foto ter illustratie.

Een klaslokaal, foto ter illustratie.

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 23 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ruim 825.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten met 179.000 doden de meeste slachtoffers hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 117.000. In Nederland stierven 6200 mensen aan het virus. Bekijk het laatste coronanieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Een klaslokaal, foto ter illustratie.

Een klaslokaal, foto ter illustratie.

Openbare basisschool De Ster in Amsterdam-Zuidoost moet twee dagen dicht omdat een medewerker het coronavirus heeft. Dat meldt Het Parool. Aangezien andere leerkrachten zich nu ook moeten laten testen, zijn er niet voldoende mensen beschikbaar om les te geven.

Uit voorzorg moeten volgens de krant ongeveer vijf tot acht medewerkers een coronatest doen. In afwachting van de uitslagen zitten deze medewerkers thuis en tot die tijd blijft de school dicht. De ouders van alle leerlingen zijn per mail en telefonisch op de hoogte gesteld.

De school hoopt maandag weer open te gaan. Harry Dobbelaar van de overkoepelende stichting Zonova: „Dit gun je de leerlingen niet. Ze zijn net lekker begonnen en dan krijg je dit. Daarom hebben we bij de gemeente aangedrongen: beschouw leraren nou als cruciaal beroep en geef ze voorrang in de coronateststraat. We snappen dat het lastig is, maar op deze manier kan je bij elke zieke leraar een klas naar huis sturen.”

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Lees hier het coronanieuws van woensdag 26 augustus