Nieuws/Binnenland
1749204548
Binnenland

Podcast met Wouter de Winther

‘Vertrek vertrouweling nieuwe klap voor Jesse Klaver’

Weer een nieuwe podcast Afhameren, waarin Pim Sedee met politiek commentator Wouter de Winther het laatste politieke nieuws bespreekt.

Tweede Kamerlid voor GroenLinks Bart Snels stopt ermee. In een afscheidsbrief schrijft hij dat hij niet achter de samenwerking met de PvdA staat. Ook vindt hij het een gemiste kans dat zijn partij vermoedelijk weer niet in een kabinet komt. De Winther zag een opeenstapeling van frustraties bij Snels. ,,En zo vertrekt weer een vertrouweling van partijleider Jesse Klaver, die zelf blijft zitten.’’

Demissionair premier Mark Rutte zei deze week dat prinses Amalia ook koningin kan worden als ze met een vrouw zou trouwen. Maar stel dat zich dat voordoet, wordt die echtgenote dan een koningin of een prinses? En waarom komen er nu berichten over naar buiten? Ook vertelt De Winther over het jachtgedrag van de koning.

Verder: de twitterfittie tussen Rutte en de Sloveense premier Janez Janša, en hoe gaat het eigenlijk met de formatie?

Luister de nieuwste aflevering van de podcast Afhameren met Wouter de Winther hier, hieronder, of via alle bekende podcast apps zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify: