Nieuws/Binnenland
174924267
Binnenland

Reeks arrestaties in Enschede rond Europese wedstrijd: drie agenten gewond

ENSCHEDE - De politie in Enschede heeft donderdag rond de voetbalwedstrijd van FC Twente tegen het Italiaanse Fiorentina elf mensen aangehouden. Bij het stadion voerde de mobiele eenheid meerdere charges uit om supporters van beide clubs te scheiden. Daarbij raakten drie agenten lichtgewond.

De aanhoudingen werden verricht wegens openlijk geweld, mishandeling, vernielingen en overtreding van de wet wapens en munitie, meldt de politie. Tijdens de wedstrijd werd ook een vuurwerkbom gegooid. Volgens de politie liepen waarschijnlijk meerdere mensen daardoor lichte verwondingen op. De scheidsrechter legde de wedstrijd kort stil.

Enschede stelde donderdag een noodverordening in, nadat op woensdag supporters van beide clubs met elkaar slaags waren geraakt in de stad. De noodverordening geldt nog tot 07.00 uur vrijdagochtend.

De wedstrijd eindigde in 0-0, ondanks kansen voor de Tukkers. Voor FC Twente, dat in Italië de eerste wedstrijd tegen Fiorentina met 2-1 verloor, was dat te weinig om door te gaan naar de groepsfase van de Conference League.