Nieuws/Buitenland
1749511463
Buitenland

Voormalige Trump-krant maakt hem nu belachelijk

NEW YORK - Een krant die de Amerikaanse ex-president Donald Trump altijd steunde laat hem nu op een opzienbarende manier vallen als een baksteen. De New York Post, die Trump tot voor kort de hemel in prees, vindt de nieuwe gooi van de Republikein naar het presidentschap nauwelijks nog nieuwswaardig.

Op de voorpagina wordt slechts gemeld dat een man uit Florida een aankondiging doet, en dat in één zin helemaal onderaan. Verder wordt verwezen naar pagina 26. Daar wordt in een kort stukje de vloer aangeveegd met een „gepensioneerde uit Florida”, die „verrassend” bekendmaakt dat hij opnieuw president wil worden, en dat „slechts 720 dagen” voor de volgende verkiezingen.

’Oh, hij was ook de 45ste president.’

’Oh, hij was ook de 45ste president.’

De krant noemt Trump verder een fanatiek golfer, beroemd voor zijn goudbeklede lobby’s en voor het ontslaan van mensen op reality-tv. Ook zijn leeftijd, 78 in 2024, wordt belachelijk gemaakt. „Zijn cholesterolwaardes zijn onbekend, maar zijn favoriete maaltje is een verkoolde steak met ketchup.” Hij heeft volgens de krant verklaard geschikt te zijn voor de baan omdat hij onder meer „een stabiel genie” is.

De New York Post behoort tot het concern van de krantenmagnaat Rupert Murdoch, dat in een ommezwaai nu de hoop heeft gevestigd op Ron DeSantis als Republikeins presidentskandidaat. Vorige week plaatste de krant na de tussentijdse verkiezingen groot zijn foto op de voorpagina met het onderschrift „DeFuture” (De Toekomst).