Nieuws/Binnenland
1751555
Binnenland

Weer onderzoek naar weggepeste vuurtorenvrouw

Nicolette van Berkel

Nicolette van Berkel

Den Haag - Rijkswaterstaat worstelt achter de schermen nog steeds met de weggepeste vuurtorenwachter Nicolette van Berkel. Op dit moment is een commissie van wijzen bezig met het derde onderzoek naar de vraag naar wat er zich allemaal heeft afgespeeld op de Brandaris.

Nicolette van Berkel

Nicolette van Berkel

Het blonde boegbeeld van de beroemde vuurtoren op Terschelling zit na pesterijen door collega’s al twee jaar thuis. De kwestie is, na onder andere een interview in De Telegraaf, zelfs omarmd door de landelijke politiek.

Ministers Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) delen nu aan de Tweede Kamer mee dat er nog steeds wordt bekeken hoe de vork in de steel zit. En dat is niet voor het eerst: na een onderzoek door het expertisecentrum Organisatie en Personeel mocht oud-burgemeester Bas Eenhoorn zich verdiepen in de zaak. Hij heeft weer geadviseerd om een commissie in het leven te roepen met deskundigen. Dit onderzoek, het derde inmiddels, wordt in april afgerond.

Van Berkel heeft een grote schare fans in Nederland. Vanaf de Brandaris deelde ze prachtige foto’s. Op sociale media spreken veel mensen zich uit die haar missen.