Nieuws/Binnenland
1756516
Binnenland

Kluisjes van klanten Rabobank leeggeroofd

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

OUDENBOSCH - UPDATE - In een filiaal van de Rabobank in Oudenbosch is ingebroken in kluisjes van klanten. Wat er is buitgemaakt en hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de bank bevestigt een bericht hierover van Omroep Brabant.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De roof in de kluisjeskelder werd maandagmiddag ontdekt. De politie zegt dat het om een opvallende zaak gaat. „Dit overkomt banken niet vaak in ons land.”

Momenteel inventariseert de bank van wie de gekraakte kluisjes zijn. Zodra daarover duidelijkheid is, worden klanten ingelicht, aldus de woordvoerder van de bank, die het „heel vervelend” vindt.

Het filiaal was dinsdag dicht. „Wegens omstandigheden zijn wij vandaag gesloten. Onze excuses voor het ongemak”, lazen klanten op een A4’tje dat op de ruit is geplakt.

De politie heeft na de ontdekking bij het bankgebouw tijdelijk bewaking ingesteld. Dinsdag is technisch onderzoek gedaan. De politie zoekt getuigen die de dagen ervoor iets opvallends hebben gezien bij het filiaal aan de Kade.