Nieuws/Buitenland
1757094047
Buitenland

Passagiersvliegtuig neergestort in oosten Rusland

Een toestel van het type An-26

Een toestel van het type An-26

MOSKOU - Een klein passagiersvliegtuig is in het uiterste oosten van Rusland neergestort in zee. Alle 28 inzittenden zijn volgens Russische persbureaus om het leven gekomen. De nooddiensten hebben het wrakstuk gelokaliseerd.

Een toestel van het type An-26

Een toestel van het type An-26

De An-26 van een lokale luchtvaartmaatschappij was bezig met een vlucht boven het schiereiland Kamtsjatka. Het was met 22 passagiers en zes bemanningsleden vanuit de regionale hoofdstad Petropavlovsk-Kamtsjatski onderweg naar het dorp Palana. De burgemeester van Palana is een van de slachtoffers.

Veiligheidscontroles

Het contact met de verkeersleiding ging verloren toen het vliegtuig op ongeveer 9 kilometer van de aankomstlocatie was. Dat was 10 minuten voor de geplande landing. De autoriteiten begonnen kort na de verdwijning van het toestel met een zoek- en reddingsactie met zeker twee helikopters.

De regering van Kamtsjatka verklaart dat de in 1982 gebouwde An-26 in goede staat was en diverse veiligheidscontroles had doorstaan. Dit type toestel van de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov was in de afgelopen jaren betrokken bij meerdere ongelukken met tientallen doden tot gevolg.