Nieuws/Buitenland
1757170777
Buitenland

Dodental door overstromingen Australië loopt op

SYDNEY - Het dodental door de overstromingen aan de Australische oostkust loopt op. Zeker dertien mensen zijn sinds eind vorige week om het leven zijn gekomen.

Negen mensen stierven in de deelstaat Queensland en vier in New South Wales, waar ook Sydney onder valt. Tienduizenden mensen zijn vanwege het noodweer geëvacueerd. Door de overstromingen zijn gebieden onder water komen te staan en zijn huizen weggevaagd.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Nu het water op sommige plekken wegtrekt, gaat de politie langs woningen. In de stad Lismore (New South Wales) zijn de lichamen van drie ouderen gevonden in onder water gelopen huizen. In het centrum werd de lichaam van een vierde slachtoffer gevonden. De verwachting is dat het dodental verder oploopt.

De onweersbuien in Queensland en New South Wales houden intussen aan. Die gaan gepaard met hevige regen, harde wind en mogelijk hagel. Sydney en omgeving kan te maken krijgen met „levensbedreigende” overstromingen. De miljoenenstad heeft volgens meteorologen te maken met de natste zomer in dertig jaar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop