Nieuws/Binnenland
1757389
Binnenland

Marco Kroon ziet af van rol in The Passion

HILVERSUM - UPDATE 16.43 uur - Marco Kroon gaat niet de rol van Barabbas spelen in The Passion, het muzikale spektakel rond de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus. Volgens zijn manager komt het niet uit, zo bevestigt hij een bericht van RTL Boulevard. De onderscheiden militair, die onlangs in opspraak kwam, was kandidaat in de wervingsprocedure voor het evenement.

Een woordvoerder van de EO gaat verder niet in op de selectieprocedure. „We hebben zoals altijd wat ijzers in het vuur”, laat hij weten zonder namen te willen noemen.

De tijd dringt want de opvoering van het live uitgezonden spektakelstuk staat gepland voor donderdag 29 maart. The Passion komt dit jaar vanuit de Bijlmer.

Dave Roelvink

In eerdere edities werd de rol van Barabbas vertolkt door bekendheden die met veel rumoer in opspraak raakten. Zo speelde de vanwege dopinggebruik geschorste wielrenner Thomas Dekker het personage. Net als Dave Roelvink nadat hij was veroordeeld voor heling en oud-profvoetballer Glenn Helder die ook hardhandig in aanraking kwam met de strafrechter.

Begin dit jaar werd bekend dat oorlogsheld Marco Kroon het doodschieten van een Afghaan in 2007 heeft verzwegen. Hij meldde dit destijds niet aan zijn superieuren, maar deed dit pas in januari 2017. Justitie onderzoekt de zaak momenteel. Kroon en zijn raadsman reageren tot het OM klaar is niet op vragen. Minister Bijleveld (Defensie) heeft radiostilte over de zaak afgekondigd.