Nieuws/Binnenland
1757532
Binnenland

Politie: kraak tot in de puntjes voorbereid

Klant woest na kluisjesroof Rabobank: ’Die van mij lag bomvol met goud’

OUDENBOSCH - Klanten van de Rabobank in Oudenbosch zijn woedend dat slinkse dieven afgelopen weekend hun kluisjes hebben leeggeroofd. „Mijn kluis lag bomvol met ringen en goud”, zegt een van de gedupeerden in paniek.

De roof in de kluisjeskelder werd maandagmiddag ontdekt. De opvallende kraak is nauwgezet voorbereid en bijzonder professioneel uitgevoerd, zegt de politie. „Het heeft alle schijn van een klassieke kraak, die professioneel is uitgevoerd. Dit doe je niet zomaar eventjes als gelegenheidsdief. Het is voorbereid en nauwgezet uitgevoerd”, aldus de woordvoerder.

’Hulp van binnenuit’

Het politie heeft wel een vermoeden hoe de daders zijn binnengekomen maar wil daar nog niet meer over zeggen. „Allerlei scenario’s zijn nog mogelijk, we houden ook rekening met hulp van binnenuit.”

Over de buit en het aantal gedupeerden is nog niks bekend. Volgens de politie telt de kelder meer dan honderd kluisjes. De Rabobank is bezig met de inventarisatie van de schade en het aantal getroffen klanten. Zodra daarover duidelijkheid is, worden alle klanten ingelicht, aldus de woordvoerder van de bank, die het „heel vervelend” vindt.

’Over de rooie’

Ondertussen staan gedupeerden met lege handen. „Ik ben echt over de rooie. Ik neem het ze zeer kwalijk dat dit is gebeurd”, zegt een Raboklant tegen Omroep Brabant. De man, die een fortuin aan goud en sieraden kwijt is, noemt de kraak het werk van goed voorbereide criminelen.

Hij toog woensdag in alle vroegte naar de bank om verhaal te halen, maar stond voor een dichte deur want het filiaal is dicht. Op de deur hangt een briefje: „Wegens omstandigheden zijn we gesloten. Onze excuses voor het ongemak.”

Op de deur van de bank in Oudenbosch hangt een briefje: „Wegens omstandigheden zijn we gesloten. Onze excuses voor het ongemak.”

Op de deur van de bank in Oudenbosch hangt een briefje: „Wegens omstandigheden zijn we gesloten. Onze excuses voor het ongemak.”

De politie heeft na de ontdekking bij het bankgebouw tijdelijk bewaking ingesteld. Dinsdag is technisch onderzoek gedaan. De politie zoekt getuigen die de dagen ervoor iets opvallends hebben gezien bij het filiaal aan de Kade.

Het bankfiliaal is voorlopig nog gesloten.

De Telegraaf is op zoek naar gedupeerden van de roof. Bent u slachtoffer of kent u iemand? Mail ons dan met uw verhaal en gegevens.