Nieuws/Binnenland
1758016660
Binnenland

Gewonden bij enorme explosie in Groningse flat

Agenten bij de opgeblazen flat in Groningen.

Agenten bij de opgeblazen flat in Groningen.

GRONINGEN - Door een enorme gasexplosie is vrijdagavond de gevel van een appartement in een flat aan de Wibenaheerd in Groningen opgeblazen. „Er zijn gewonden gevallen”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen tegen De Telegraaf. Twee slachtoffers, de mannelijke en vrouwelijke bewoner, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren tijdens de explosie binnen.

Agenten bij de opgeblazen flat in Groningen.

Agenten bij de opgeblazen flat in Groningen.

Brandweer en politie zijn massaal ter plaatse in de wijk Beijum-Oost. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen. De oorzaak van de explosie wordt onderzocht. De deur van de woning zou het door de forse klap hebben begeven.

Het pand wordt ontruimd en gecontroleerd door de hulpdiensten. Alle bewoners moeten naar buiten. Op beelden is te zien dat enkele tientallen mensen in kleine groepjes op straat het gebeuren aanschouwen. Buurtgenoten hadden niet direct in de gaten wat er loos was. Maar de dreun was tot ver in de wijk te horen. „Zelfs aan de andere kant, waar ik woon”, zegt een voorbijganger.

Aan de voorkant van de flat is niets van de ravage te zien. Alle schade is aan de achterkant. „Heftig”, verzucht een achterbuurman.

Een aantal omliggende appartementen heeft lichte schade opgelopen. De brandweer verwacht dat de bewoners van het gebouw in de loop van de avond kunnen terugkeren naar hun woning.

Weet je meer of heb je beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952