Nieuws/Buitenland
1758340
Buitenland

Luguber: benen atleet bewerkt met kettingzaag

Triatleet Mhlengi Gwala

Triatleet Mhlengi Gwala

DURBAN - Een zeer luguber verhaal uit Zuid-Afrika. Triatleet Mhlengi Gwala is op weg naar een training in de buurt van Durban door onbekende mannen van zijn fiets getrokken. De aanvallers deden vervolgens een bizarre poging om zijn twee benen af te zagen.

Triatleet Mhlengi Gwala

Triatleet Mhlengi Gwala

Dat zegt het trainingsmaatje van Gwala, Sandile Shange, tegen de BBC. Het zou een doelgerichte poging zijn geweest om de benen van de atleet af te zagen. „Hij dacht dat hij beroofd werd, dus hij bood zijn telefoon, fiets en horloge al aan. Maar de daders waren niet op zijn spullen uit. Hij werd in de bosjes gesleept, waar ze een zaag in zijn been zetten. Ze bleven maar zagen, totdat ze op het bot stuitten en de zaag bleef steken. Toen begonnen ze aan het andere been”, aldus Shange tegen de BBC.

Het slachtoffer is buiten levensgevaar. In het ziekenhuis wisten artsen beide benen van de atleet te redden. „Hij zal weer kunnen lopen, maar het herstel gaat lang duren”, aldus Shange. Gwala zou volgende maand deelnemen aan het nationaal kampioenschap.

De Zuid-Afrikaanse politie laat weten de zaak te onderzoeken als een poging tot moord. Over de achtergronden van het lugubere verhaal moet later meer blijken.

Landgenoot Henri Schoeman, winnaar van olympisch brons op de triatlon spreekt op Twitter zijn afschuw uit over de aanval. Volgens Schoeman ging het om een aanval met een kettingzaag.