Nieuws/Buitenland
176005801
Buitenland

Lufthansa en British Airways schrappen alle vluchten naar China

LONDEN - UPDATE (16.00 uur) Ook Lufthansa schrapt alle vluchten naar China vanwege het coronavirus. Dat maakte de Duitse maatschappij woensdag bekend. De maatregel geldt voorlopig tot 9 februari en ook voor de vluchten van dochtermaatschappijen Swiss International Air Lines en Austrian Airlines. Eerder vandaag stopte luchtvaartmaatschappij British Airways ook met onmiddellijke ingang alle vluchten van en naar China.

British Airways heeft in elk geval directe verbindingen met de Chinese steden Peking en Shanghai. Die zijn tot maart stilgelegd, aldus het bedrijf. Groot-Brittannië adviseerde dinsdag zijn burgers niet naar China te reizen als dat niet absoluut noodzakelijk is.

Ook American Airlines kondigde maatregelen aan. De Amerikaanse maatschappij vliegt tussen 9 februari en 27 maart niet meer vanaf Los Angeles naar Shanghai en Peking.

De KLM kwam vandaag in spoedberaad bijeen, maar schrapt vooralsnog geen vluchten naar China. Voor KLM zou een vliegstop van Schiphol naar China een enorme miljoenenstrop betekenen. De luchtvaartmaatschappij voert elke week 59 vluchten uit naar China, samen met partners als China Southern en China Airlines.

Het besmettelijke coronavirus heeft al aan ruim 130 mensen het leven gekost. Zo’n 6000 mensen raakten wereldwijd besmet.

Volg hier het laatste nieuws over de coronacrisis: