Nieuws/Buitenland
1760305
Buitenland

’Flippy’ de fastfoodrobot bakt 150 hamburgers per minuut

Daar heb je Flippy!

Daar heb je Flippy!

De culinaire robot met de naam Flippy gaat in de Amerikaanse hamburgerketen CaliBurger aan de slag. Het filiaal van het fastfoodrestaurant in Pasadena richt zich voorlopig op nieuwsgierige klanten, want erg goedkoop is de machine niet.

Daar heb je Flippy!

Daar heb je Flippy!

Voorlopig kan Flippy, ontwikkeld door Miso Robotics en de eigenaar van de Amerikaanse keten CaliBurger, alleen nog burgers bakken. Later moet de machine ook kip kunnen braden of groente gaan snijden.

Flippy is een keukenassistent die volledig draait op kunstmatige intelligentie. Voorlopig hoeven Amerikanen echter nog niet te vrezen voor hun baan. Niet alleen heeft Flippy nog veel hulp van mensenhanden nodig, ook is de machine behoorlijk prijzig. Met 60.000 dollar per robot en 12.000 euro aan jaarlijkse onderhoudskosten, zijn reguliere werknemers voorlopig een stuk goedkoper.

Het filiaal van CaliBurger hoopt dan ook dat geïnteresseerden het leuk vinden om eens een door een robot gebakken hamburger te eten. Uiteindelijk wil het bedrijf in alle vestigingen de fastfoodrobot, die 150 hamburgers per minuut bakt, inzetten.