Nieuws/Buitenland
1761862
Buitenland

Onduidelijkheid alom na incident

’Gezin zwaargewond bij steekpartij Wenen’

Ambulances na de steekpartij.

Ambulances na de steekpartij.

WENEN - UPDATE - Bij twee steekpartijen in Wenen zijn volgens Oostenrijkse media vier gewonden gevallen, vermoedelijk veroorzaakt door dezelfde dader. Het gaat om een gezin met vader, moeder en een volwassen dochter, die allen in levensgevaar zouden zijn, en om een vierde persoon die even verderop werd neergestoken. Ook hij is volgens de laatste berichten in levensgevaar.

Ambulances na de steekpartij.

Ambulances na de steekpartij.

De eerste steekpartij vond plaats in de wijk Leopoldstadt, vlak bij een Japans restaurant en een metrostation. Daarna sloeg de dader op de vlucht. Later werd een vierde persoon neergestoken. Dat is een Tsjetsjeen. Naar aanleiding van die steekpartij heeft de politie een Afghaanse man opgepakt.

,,Ook hier is het slachtoffer ernstig gewond geraakt en verkeert in levensgevaar", aldus een woordvoerder van de Weense politie. ,,We weten niet of er een verband is en we weten niets over een mogelijk motief achter de aanval", stelt de zegsman die benadrukt dat de politie snel met behulp van getuigen wil uitzoeken of de opgepakte verdachte ook verantwoordelijk is voor de aanval op het Oostenrijkse gezin.